Foça Tarihi Güzellikleri ile Ön Plana Çıkıyor


Bugüne kadar tatil için tercih ettiğiniz bölgelerin en özeli ile tanışmak üzeresiniz. Beklentilerinizi karşılamaya yetecek birbirinden güzel yapıtları bir arada bulacaksınız. Burada son derece özel yerleri ziyaret etme şansına sahip olacaksınız. Antik tiyatro, Phokaia antik kenti ve Athena tapınağı bunlardan yalnızca bazılarıdır. İzmir’in incisi ilçede zaman geçirmekten bir an bile sıkılmayacaksınız. Burada beklentilerinizi karşılayacak son derece gelişmiş ayrıcalıkları bir arada bulacaksınız. Binlerce yıllık tarihe sahip ilçede bütün aradıklarınızı bulacaksınız. Özellikle de tarih turizmi yapmayı sevenlerdenseniz, Foça hayatınızda çok özel bir yere sahip olacak. İlk fırsatta tatil için kendinize zaman ayırmalısınız. Beklentililerinizi tam anlamı ile karşılayacak olan seçenekleri bir arada bulacaksınız.

Foça Su Kemeri Gezilecek Yerlerden

Orta çağda yapılan su kemeri, şehrin uzun yıllar su ihtiyacını karşılamıştır. Yapım tarihi net olarak bilinmemesine rağmen 17. yy olduğuna dair önemli kalıntılar vardır. Su kemeri 20. Yy başlarına kadar kullanılmıştır. Bu kadar uzun su ihtiyacını karşılayan devasa kemer, ziyaret etmeniz gerekenler arasında üst sıralarda bulunmalıdır. Kesinlikle güzel zaman geçireceğinizden emin olabilirsiniz. Günümüze kadar ayakta kalmayı başaran su kemeri, her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Foça’da bunun gibi bulabileceğiniz çok özel tarihi yapıtlar bulunmaktadır. Hepsini birden ziyaret etmek isteyecek ve çok beğeneceksiniz. Adeta zamanda yolcuğa çıkmış olacaksınız. Çünkü yapıtların neredeyse tamamı yüzyıllarca yıl geçmişe dayanıyor.

Tarihten Bir Parça Foça

Mükemmel fırsatlar sizleri bekliyor. Foça’ya adım attığınız andan itibaren gördükleriniz karşısında adeta büyüleneceksiniz. Resimlerde gördüğünüz yapıtların karşınızda duruyor olması bir hayli ilginizi çekecek. Binlerce yıllık tarihe sahip yapıtlar arasında sıkılmadan gezeceksiniz. Burada çekeceğiniz fotoğrafları sayısı da bir hayli yüksek olacak. Döndüğünüzde yüzlerce fotoğrafınız olmuş olabilir. Çünkü adım attığınız her yeri çok beğenecek ve hemen fotoğraf çekmek isteyeceksiniz. Mükemmel anların tadını çıkarmak için daha fazla geç kalmamalısınız. Tatil planlarınızda Foça’yı ilk sırala aldığınıza pişman olmayacaksınız. Geçireceğiniz zamanı tam anlamı ile hak edecek ender yerlerden bir tanesi olarak karşınıza çıkıyor. ilk fırsatta tadını çıkarmak için yola çıkmalısınız.

Yorumlar